Over ons

Wij zijn Van Vugt Kruiden en wij zijn gevestigd in Ridderkerk.
Piet van Vugt, eigenaar en oprichter, is opgegroeid als tuinderszoon en leerde als kleine jongen de kneepjes van het vak. Zijn vader teelde groenten waaronder ook Peterselie en Selderij. Deze producten werden via de veiling verkocht. Vanaf halverwege de jaren 90 kwam de vraag vanuit de markt om naast Peterselie en Selderij ook verschillende aromatische kruiden te gaan telen. Zo gezegd zo gedaan!

Er werden allerlei proefveldjes gezaaid van o.a. Dille, Koriander en Kervel. Dit werd een succes en al snel besloten we hiermee door te gaan. De vraag kwam goed op gang en de groenten die toen nog geteeld werden moesten plaats maken voor de kruidenteelt. De verse kruidenmarkt bestond destijds alleen nog maar uit kruiden in potten en al snel bleek dat er een grote vraag was naar vers gesneden kruiden, echter het succes hiervan hing af van de beschikbaarheid. Om hierop in te spelen zijn we ons gaan specialiseren in de kruidenteelt en zijn we uit gaan breiden met kassen en volle grond.

In 2003 zijn we op eigen benen gaan staan en zelf de marketing gaan doen. Vanaf dat moment zijn we rechtstreeks de supermarkten en horeca groothandel gaan beleveren in zowel Nederland als daarbuiten. Doordat wij zelf het product telen, koopt u direct bij de bron. We merkten dat dit steeds meer aantrok en kregen steeds meer vraag naar verschillende kruidensoorten. Ons jaarrond assortiment bestaat uit 25 soorten, welke in de winter niet allemaal in Nederland groeien. Hiervoor zijn we op zoek gegaan naar teeltlocaties in andere landen, het was namelijk een must om het complete assortiment ook in de winter te kunnen leveren. Het resultaat hiervan zijn diverse eigen teeltlocaties in andere landen, waardoor een spreiding in de teelt is ontstaan om zoveel mogelijk misoogsten op te kunnen vangen, zodat de beschikbaarheid gewaarborgd is.
Het vervoer van de kruiden naar Ridderkerk gebeurt door een gespecialiseerd bedrijf, waarbij het product de versheid behoudt die wij garanderen.

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe producten. Op onze locatie in Ridderkerk worden ook de bijzondere kruiden geteeld. Inmiddels zijn dat in het hoofdseizoen meer dan 40 soorten. Dit varieert van Ananassalie tot Appelmunt en van Citroenverbena tot Bloedzuring. Deze bijzondere kruiden vinden ook hun weg naar de klant en rijden dagelijks met de bestellingen mee.

Naast het assortiment vers gesneden kruiden zijn we in 2005 gestart met de teelt van eetbare bloemen op onze locatie in Ridderkerk. De vraag naar dit bijzondere product kwam vanuit de horeca en inmiddels zijn de eetbare bloemen niet meer weg te denken!
Datzelfde jaar zijn wij ook begonnen met de teelt van babyleaf sla, omdat onze huidige klanten hier ook in geïnteresseerd waren. We zijn de babyleafs klantgericht gaan telen en verpakken, net als de kruiden.

Wij zijn nu in staat dagelijks een compleet assortiment aan exclusieve producten aan te bieden, mede door de continue beschikbaarheid van deze producten is het in de keuken iedere dag opnieuw een feest!
Wat voor Piet begonnen is als een hobby, is nu uitgegroeid tot een bedrijf welk behoort tot één van de grootste spelers in verse snijkruiden in Europa.