Bananen cakejes met eetbare bloemen
Dubbel gezond! Bananencake met eetbare bloemetjes.
​
Wat heb je nodig:
​
-
2 rijpe bananen
-
Een halve citroen
-
3 eieren
-
200 gram cakemeel
-
180 gram witte suiker
-
240 ml zonnebloemolie
-
1 tl zout
-
1 tl baking soda
-
1,5 tl zelfrijzend bakmeel
-
1 schaaltje eetbare bloemenmix
​
Verwarm de oven voor op 180 graden. Prak de bananen en knijp de citroen uit. Roer dit door elkaar en zet het even aan de kant. Roer de cakemeel, het zelfrijzend bakmeel, het zout en de baking soda door elkaar, schud uit met een zeef en zet dit ook even aan de kant. Mix (met een mixer met garden) de eieren en de suiker en voeg daarna de geprakte bananen en gezeefde cakemeel toe. Mix als laatste de zonnebloemolie mee. Verdeel het beslag over 12 cupcake vormpjes.
​
Plaats de vormpjes 20 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze daarna afkoelen en decoreer met botercrème/slagroom en de eetbare bloemen. Vooral de viooltjes matchen goed; viooltjes hebben een zacht zoete en kaneelachtige smaak, een heerlijk combi met de bananencakejes!