top of page
3030519.jpg
_edited.jpg

Duurzaamheid zit in ons DNA!

Van Vugt Kruiden en duurzaamheid zijn 2 handen op 1 buik. Dagelijks zijn wij bezig met plasticvermindering, innovaties en duurzaamheidsinitiatieven.  

Dit doen wij onder andere door intensief bezig te zijn met het verminderen en verwaarden van onze afvalstromen, het doorspoelen van onze toiletten met regenwater en het verminderen van het woon-werk verkeer door de inzet van een bedrijfsbus voor onze medewerkers.

DSC02383-2.jpg
DJI_0007.JPG

Gasloos pand

In 2019 zijn wij verhuisd naar een nieuwe locatie. Tijdens de ontwikkeling van de nieuwbouw was het ons doel een energiezuinig en duurzaam pand neer te zetten, zeker met oog op de volgende generatie, die inmiddels tot de directie is toegetreden.

Dankzij 3400 zonnepanelen, (rest)warmte opslag in buffertanks en elektrische ketels werken wij gasloos en 100% emissievrij!

Less plastic, that's fantastic!

Onze verpakkingen zijn gemaakt van BOPP, PET en gerecycled PET en zijn daarom ten allen tijde recyclebaar. Ook zijn ze gemaakt van mono-materiaal. Door verdunning en verkleining van de verpakkingen hebben wij in de afgelopen 2 jaar al meer dan 85.000 kilo plastic bespaard en wij verwachten dit de komende jaren verder door te zetten.
DSC06806.jpg
DSC01480_edited.jpg

Teelt

Naast ons full-electric onderkomen en de plasticbesparing, slagen wij er steeds beter in om ook de voedselkilometers te beperken. Onze kruiden worden in het zomerseizoen voor een groot gedeelte in Nederland geteeld.

 

Wij focussen ons op een schone teelt, al onze teeltlocaties (de Nederlandse en Europese) zijn PlanetProof gecertificeerd.

(Kruiden)biertje?

Ook zijn wij intensief bezig om onze afvalstromen te verminderen en te verwaarden. Wij ontwikkelden in samenwerking met Stichting Duurzaam Brouwen en Vet & Lazy Brouwerij een Kruidenbiertje waarin onze reststromen kruiden zitten verwerkt.

Door gebruik te maken van de reststromen van Basilicum en Citroengras, heeft dit Pale Ale bier een toegankelijke, kruidige smaak met een licht bittere afdronk.

DSC09440_edited.jpg
DSC04123-3_edited.jpg

Composteren van reststroom

In 2022 vond er een pilot plaats in de Robin Food Hub. Met financiële steun van de BAR regio werd er een innovatie in de agrotechniek getest, namelijk het composteren van kruidenresten in een energiezuinige compostmachine, die werkt op basis van biologische warmte. 

Het sluiten van kringlopen is erg belangrijk voor ons. Hoe mooi zou het zijn als wij onze kruidenresten in eigen beheer kunnen composteren om die compost vervolgens te gebruiken voor de kruidenteelt! 

bottom of page