Bladerdeeg Kerstboom met verse pesto
Maak indruk tijdens het kerstdiner met deze bladerdeeg kerstboom met verse basilicum pesto. Deze bladerdeegboom verrast niet alleen de smaakpupillen, maar verhoogd ook de feestelijk sfeer aan tafel! Volg het eenvoudige recept hieronder en verras je gasten!
​
Wat heb je nodig voor de pesto:
-
25 gram verse Basilicum
-
50 gram Parmezaanse kaas
-
10 gram pijnboompitten
-
1 knoflookteen, gepeld
-
Olijfolie
Meng alle ingrediënten door elkaar met een vijzel of een hakmolen. Met de olijfolie bepaal je de dikte van de pesto. De pesto wordt straks uitgesmeerd op het bladerdeeg, het is belangrijk dat het een gladde, dunne substantie is.
​
Wat heb je nodig voor de bladerdeeg boom:
-
2 rollen vers bladerdeeg
-
1 ei
-
Geraspte kaas
Verwarm de oven voor op 200 °C graden. Neem 1 rol bladerdeeg en rol deze af op de bakplaat. Smeer de vers gemaakte pesto op het bladerdeeg. Rol de tweede rol bladerdeeg af op de ingesmeerde pesto. Snij met een pizzasnijder de 2 lange hoeken weg en maak aan de onderkant een stam. Snij vanaf de zijkanten stroken naar het midden toe. Deze stroken draai je spiraalsgewijs om. Van het weggesneden bladerdeeg kan je een ster maken, die je als piek kan gebruiken. Klop het ei los en bestrijk hiermee de boom. Strooi een handje geraspte over de boom. Bak de bladerdeeg boom 20-25 minuten in de oven. Genieten maar!
Tip: bewaar de boom max. 1 dag in de koelkast. Hij kan zowel koud als warm geserveerd worden!