top of page

Krokante courgette frietjes

DSC06564.jpg

Simpel, gezond, en heel erg lekker; dat zijn deze kruidige courgette frietjes! Heerlijk om uit te delen,

of zelf van te snacken.

Wat heb je nodig:
Wat heb je nodig voor de pesto dip:

Verwarm de oven op 200° C. Snij de courgettes in lange reepjes. Vul een diepvrieszakje met de bloem en doe hier de courgettes in. Mix dit voor 1 minuut, op deze manier haal je het vocht uit de courgettes. Haal de courgette reepjes uit het zakje en leg deze op een bord. Klop de 3 eieren in een apart schaaltje en voeg zout toe, naar smaak. Hak daarna de Dille en de Basilicumblaadjes zo fijn mogelijk. Neem een wat grotere schaal en doe hier de panko in, samen met de paprikapoeder, zwarte peper, chili vlokken, Parmezaanse kaas en de fijngehakte kruiden. Meng dit geheel. Nu gaan we beginnen met het kruiden van de courgette reepjes. Eerst haal je de courgette door het schaaltje met ei, en daarna door de schaal met de panko kruidenmix. Leg ze op de ovenschaal en zorg dat ze elkaar niet raken. Bak d e courgette reepjes 30 minuten in de oven.

​

Ondertussen maak je de kruidendip. Maak hiervoor verse pesto, dan is hij het lekkerst. Wij maakte deze eerder met Rucola, bekijk dit recept hier. Meng de pesto met de volle yoghurt en de sap van 1 limoen. Roer door met een vork, de kruidendip is klaar. Dip de courgette frietjes en geniet!

bottom of page