
Geitenkaas truffels

Op zoek naar een feestelijk hapje? Deze geitenkaas truffels zijn een perfecte combinatie van romig, kruidig en een vleugje pittig-zoet. Met de frisse smaak van geitenkaas, de kruidigheid van bieslook en rozemarijn, en de spannende twist van cranberry en chili, zijn ze een echte blikvanger op de borrelplank. Bovendien zijn ze eenvoudig te maken én leuk om te serveren met een zoute stick als stokje. Een hapje dat gegarandeerd indruk maakt!
Wat heb je nodig:
-
200 gram geitenkaas
-
150 gram roomkaas
-
Gedroogde cranberry’s
-
Chili vlokken
-
Zoute sticks (pretzel sticks)
-
Bieslook
-
Rozemarijn
-
Zout en peper
Zo maak je het:
Meng in een diepe kom de geitenkaas en de roomkaas door elkaar met een spatel. Breng op smaak met peper en zout. Snij de bieslook en de rozemarijn fijn. Voeg 1 el fijngesneden bieslook en 1 el fijngesneden rozemarijn toe de geitenkaas en meng door elkaar. Voor de topping hak je vervolgens de gedroogde cranberry’s fijn en meng je deze met 1 el chilivlokken.
Maak balletjes van het geitenkaasmengsel van ongeveer 3-4 cm. Wij adviseren om keukenhandschoenen te dragen, dat mengt makkelijker en het plakt minder. Top de truffels af met de cranberries, chilivlokken en overgebleven kruiden. Steek er een zoute stick in, en als je het helemaal leuk af wilt maken kan je met een steeltje bieslook een strik om de zoute stick maken.
Tip! Fan van lekker kruidig? Rol ze nog eens door de vers gesneden kruiden, zo kun je vrolijke groene truffels serveren.