Zomerse kokos pudding
Haal de zomer in huis met deze frisse kokospudding!
​
Wat heb je nodig:
-
1 liter kokossap
-
1 liter kokosmelk
-
300 ml water
-
280 gram suiker
-
300 gram stukjes kokosnoot
-
3 theelepels gelatinepoeder
-
1 snufje zout
​
Pak een kookpan. Meng hierin de gelatinepoeder met het water tot een gladde substantie en laat dit 15 minuten staan. Zet de pan op het vuur en blijf roeren tot het kookt. Voeg de suiker en het zout toe en roer door.
Snij/hak de kokosnoot in kleine snippers. Voeg de kokosmelk, de kokossap en de kokossnippers aan de pan toe en blijf opnieuw roeren tot het kookt. Zodra de pudding kookt kan hij van het vuur. Verdeel de pudding over kleine schaaltjes of doe het geheel in 1 grote schaal/bakvorm.
​
Laat de pudding afkoelen op het aanrecht.
Na het afkoelen kan je de pudding serveren. Top de pudding af met eetbare Viooltjes, Munttopjes en een beetje chocoladesaus, een top combinatie als je het ons vraagt!
Bewaar de pudding maximaal 5 dagen in de koelkast.