Kruidige Tzatziki
In een handomdraai zet je deze heerlijke kruidige tzatziki met Dille, Bieslook en Munt op tafel! Lekker bij de BBQ, door een salade, als side dish of gewoon lekker om te dippen!
​
Wat heb je nodig:
-
5 gram verse Dille
-
5 gram verse Bieslook
-
5 gram verse Munt
-
1 komkommer
-
300 gram Griekse Yoghurt
-
1 teentje knoflook
-
Peper en/of zout
Snij de komkommer in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten van de komkommer. Houd je liever van komkommer zonder schil? Schil dan de komkommer voordat je hem doormidden snijdt! Rasp vervolgens de komkommer met een grove rasp. Meng de komkommer met een beetje zout en laat deze voor ongeveer 5 minuten uitlekken. Eventueel kan je nog extra vocht eruit drukken met een lepel.
​
Pluk de blaadjes Munt van de steel en snij deze samen met de Dille en Bieslook fijn. Pers het teentje knoflook. Meng vervolgens alle ingrediënten met de Griekse Yoghurt goed door en voeg eventueel naar smaak peper en zout toe. Geniet ervan!
Bewaaradvies: bewaar de kruidige Tzatziki 2 tot 3 dagen afgedekt in de koelkast.