top of page

Romantische reep

DSC02451_edited.jpg

Op zoek naar een heerlijke en liefdevolle traktatie? Deze Romantische reep is een lust voor het oog én smaakt verrukkelijk! Met een combinatie van melk-, witte- en pure chocolade en de toevoeging van eetbare bloemen maak jij de ultieme Valentijns verrassing. Zet je geliefden in het zonnetje en geniet samen van deze zelfgemaakte lekkernij!

Wat heb je nodig?

  • 250 gram witte chocolade

  • 250 gram melkchocolade

  • 250 gram pure chocolade

  • 1 schaaltje eetbare Rozenblaadjes

  • 1 schaaltje eetbare Viool mix

  • Eetbare decoratie naar keuze (bijvoorbeeld sprinkles en mini-marshmallows)

Zo maak je het:

  1. Bekleed een ovenschaal met bakpapier.

  2. Breek de chocolade in stukjes en smelt ze apart au bain-marie. Dit doe je door een hittebestendige kom op een pan met zacht kokend water te plaatsen (zorg dat de kom het water niet raakt). Roer tussendoor goed totdat de chocolade volledig gesmolten is.

  3. Giet de gesmolten chocolade één voor één in de ovenschaal zonder ze volledig te mengen. Gebruik een satéprikker om een mooi gemarmerd effect te creëren.

  4. Strooi de eetbare Rozenblaadjes en Viooltjes over de nog zachte chocolade. Druk ze voorzichtig aan zodat ze goed vastzitten. Voeg eventueel extra decoratie toe, zoals sprinkles of mini-marshmallows, voor een feestelijke uitstraling.

  5. Zet de ovenschaal in de koelkast en laat de chocolade minstens 3 uur uitharden.

  6. Haal de reep uit de koelkast en breek of snijd hem in grove stukken. Serveer direct of geef de chocoladereep in zijn geheel cadeau!

Met deze zelfgemaakte Romantische reep maak je gegarandeerd indruk. Perfect om te delen of cadeau te geven aan je geliefde! ❤️

bottom of page