
Huisgemaakte kruidenboter

De lekkerste kruidenboter maak je met een paar ingrediënten gemakkelijk zelf! Heerlijk op warm vers gebakken brood (bekijk ook ons focaccia recept), of om in te bakken en braden!​
​
Benodigdheden:
-
500 gram boter
-
5 gram platte peterselie
-
5 gram kervel
-
5 gram dragon
-
5 gram bieslook
-
peper en zout naar smaak
​
Zo maak je het:
Zorg ervoor dat de boter op kamertemperatuur is, zodat je er gemakkelijk mee kunt werken. Snijd en pluk ondertussen de kruiden fijn. Doe de zachte boter in een kom en voeg de fijngesneden kruiden toe. Prak en meng alles goed door elkaar tot een smeuïg geheel. Breng de kruidenboter op smaak met wat peper en zout. Top af met een takje platte peterselie of een ander van de gebruikte kruiden als decoratie. Voilà! Gebruik deze heerlijke kruidenboter om mee te bakken en braden, of smeer hem op een versgebakken stuk brood – genieten maar!