top of page

Kruidige chimichurri

chimichurri-recept-web.jpg

Geef je recepten extra smaak met deze zelfgemaakte chimichurri. Deze snelle en eenvoudige saus zit vol verse kruiden kan natuurlijk niet van onze receptenpagina ontbreken.

​

Wat heb je nodig?

  • 15 gr platte peterselie

  • 15 gr oregano

  • 5 gr koriander

  • 3 teentjes knoflook  

  • 1 halve chilipeper

  • 80 ml olijfolie

  • 1 el rode wijnazijn

  • peper en zout

 

Zo maak je het!

Hak de peterselie, koriander en oregano fijn. Verwijder de zaadlijsten van de chilipeper en snijd deze zo klein mogelijk. Pers de teentjes knoflook met een knoflookpers of snijd fijn.

​

Meng alle ingrediënten en maak ze eventueel nog fijner in een keukenmachine of vijzel. Voeg de olijfolie en rode wijn azijn toe en breng op smaak met zout en peper. Roer alles goed door.

​

Tip: Laat de chimichurri minstens 10 minuten rusten, zo kunnen de smaken goed intrekken.

​

Serveer over heerlijke bruschetta met ricotta, tomaat en avocado, geroosterde maiskolven of over een lekker stuk vlees. Chimichurri smaakt heerlijk bij geroosterd lams- of rundvlees.

bottom of page