
Kerstkrans met zalm en dille

Is het jouw beurt om dit jaar tijdens het kerstdiner het voorgerecht te maken? Kies voor dit feestelijke en toch simpele voorgerecht. Deze ciabatta is romig door de roomkaas, fris dankzij de dille en smaken een tikkeltje zoet door de granaatappelpitjes. In de vorm van een krans geserveerd is dit hapje niet alleen heel erg lekker, maar ziet dit gerecht er ook extra sfeervol uit.
Wat heb je nodig?
-
1 ciabatta
-
200 g roomkaas
-
150 g gerookte zalm
-
1 eetlepel verse dille + extra om te garneren
-
2 eetlepels granaatappelpitjes
-
Peper en zout naar smaak
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 °C en bak de ciabatta af. Snijd de ciabatta in plakjes van ongeveer 1 centimeter dik. Meng ondertussen de roomkaas met de fijngehakte dille en breng op smaak met een beetje peper en zout.
Besmeer de geroosterde broodjes met een royale laag roomkaas en leg ze in een cirkel op een grote ronde serveerkrans zodat ze samen een mooie kerstkrans vormen. Beleg elk broodje met een stukje zalm. Decoreer met wat granaatappelpitjes en extra dille.
​
Tip:
Besmeer de schijfjes met wat olijfolie voor het afbakken en je hebt heerlijke knapperige bruschetta.
​
Variant met Serranoham:
Geen liefhebber van vis? Vervang de zalm door Serranoham en de dille door wat verse basilicum. In plaats van granaatappelpitjes kun je pijnboompitten gebruiken. Voeg een drupje balsamicocrème toe voor een mediterraanse twist.
Vegetarische variant:
Laat de zalm, dille en roomkaas weg en beleg de bruschetta’s met tomatensalsa, een beetje pesto en geroosterde pijnboompitten. Garneer met verse basilicum voor een kleurrijke en frisse kerstkrans.
