
Huisgemaakte tomatensalsa

Of je het nu serveert bij taco’s, nacho’s of als dip met wat knapperig brood, deze salsa is in een paar minuten gemaakt en altijd een succes. Met rijpe tomaten, limoen en een beetje spice maak je een echte klassieker die niet mag ontbreken op de borrelplank.
​
Wat heb je nodig?
-
3 trostomaten
-
sap van 1 halve limoen (voeg naar smaak toe)
-
5 gram koriander
-
5 gram platte peterselie
-
1 halve rode ui
-
1 teentje knoflook
-
1 halve chilipeper (optioneel)
-
1 el olijfolie
-
peper en zout naar smaak
​
Zo maak je het:
Snijd de tomaten in kleine blokjes. Gebruik alleen het vruchtvlees en verwijder het vochtige gedeelte zodat de salsa niet te nat wordt. Snijd de rode ui en knoflook zo fijn mogelijk. Gebruik voor het knoflookteentje eventueel een knoflookpers. Verwijder de zaadlijsten en zaden van de chilipeper en snijd zo fijn mogelijk. Voeg naar smaak toe aan het mengsel van tomaten, rode ui en de knoflook. Hou je niet van pittig? Dan kun je deze weglaten.
​
Hak de koriander en peterselie grof en voeg toe. Maak met het sap van de limoen en de olijfolie een dressing en roer door de salsa. Breng op smaak met peper en zout.
​
Tip: Zet minimaal 15 minuten weg en laat de smaken goed intrekken.
