
Guacamole met verse kruiden

Onze huisgemaakte guacamole is puur, fris en vol van smaak. We maken hem van romige avocado’s, een beetje limoensap en sappige tomaten. Om hem extra lekker te maken voegen wij naast rode ui en chilipeper ook verse koriander en peterselie toe. Perfect bij nacho’s, wraps of gewoon op een stukje brood.
Wat heb je nodig?
-
1 grote tomaat
-
3 rijpe avocado’s
-
Sap van 1 halve limoen (voeg naar smaak toe)
-
5 gram koriander
-
5 gram platte peterselie
-
1 halve rode ui
-
1 halve chilipeper
-
Peper en zout
Zo maak je het:
Snijd de avocado’s doormidden en verwijder de pit. Mix het geheel met de staafmixer tot een glad geheel. Hou je van chunky of heb je geen staafmixer? Geen zorgen, je kunt ook gewoon een vork gebruiken om de avocado’s te prakken. Knijp een halve limoen uit en voeg het sap naar smaak toe. Dit zorgt ervoor dat de guacamole heerlijk fris van smaak is en niet bruin wordt.
Snijd de tomaat, rode ui en chilipeper heel klein en voeg toe aan het mengsel. Wees voorzichtig met de chilipeper en proef tussendoor. Hak de kruiden fijn en meng goed door. Bewaar een beetje platte peterselie om over de dip heen te strooien.
Breng verder op smaak met peper en zout en serveer met tortillachips. Ook lekker bij wraps of taco’s.
Tip: wil je hem nog romiger? Voeg 100 gram crème fraîche toe.
